Första tävlingen för säsongen

Säsongens första tävling gick av staplen idag på Täby Ridklubb. Vi red bara en klass, en LA1.
Känslan var fin på framridningen. Har hittat ett nytt sätt att rida fram som verkar var modellen just nu.
Inne på bana skötte han sig bra, han blev lite laddad inför första galoppfattningen och sköt i taket. När han väl landade så var det ju givetvis i fel galopp.... 3 Suck. Vi kom strax utanför placering med 61, 58%.  Får väl duga i storm. 

Är vi framme nu?




Fem tonåringar

Mina små dunbollar har utvecklats till fullfjädrade (nåja.. snart med fjädrar) tonåringar med egen vilja och temperament. Fem veckor gamla har dom blivit riktigt på hugget. En av hannarna nyper en så fort han kommer åt. En riktig alfa hanne. Men min lilla vita tjej hon är så mysig och tam, henne får man klappa och lyfta hur man vill, hon nyps inte.


Gamla kompisar sammanstålar

Måndag morgon börjar med ett besök i Gurra, tappsko på höger fram och Pjotter på vänster fram. Två gamla boxkompisar kamperar ihop hos hovslagarn.


På blixtvisit till Magda

Anna, Angelika och jag tog oss en tur till Halland och Skåne i strålande väder. Vi hade min bil och jag hade haft den inne på AC-service så jag trodde att vi skulle få åka svalt och skönt. Men ack vad man bedrog sig - rena bastun!  KDC´n  (korsdragscontrol) begreppet som Per Södersten så vackert myntat, fungerade inget vidare heller plus att man blir fullständigt urblåst i skallen efter ett tag. Ja ja fram till Magda kom vi om än väldigt svettiga. Magda vår vän har som bekant flyttat med familj, hästar, hundar och katter till Skummeslöv utanför Laholm. En underbar fyrlängad gård där Magda också driver Bed and Box.
 http://www.skummeslovbedandbox.se/


Vi hade jättemysigt, skrattade, åt god mat, vandrade i dom vackra bokskogarna på Hallandsåsen.


Jag hade också den stora turen att få rida lite grann. Jag är något ovan att rida andra hästar, har bara ridit Casini i fyra år nu. Jag red dels en saluhäst som vi tittade på på vägen ner, jätte rolig att rida. Kunde allt i princip. Sen red jag Magdas unghäst, Celebration 23, så go häst. Jätte mysig att rida. Vi skulle också filma en saluvideo på Gismo som ska säljas, men det var inte så lätt vi får se om det duger.

Vi fick nys om en utförsäljningsrea av Kyra kläder och Anna som inte drar sig för att prata i telefon, greppar luren raskt för att få svar om sortiment, storlekar samt vägbeskrivning. Anna beskriver tappert vad hon söker. Men "puckot" på nummerupplysningen fattade varken va hästkläder var eller Anna fantastiska stavning till Kyra -  Kalle, Yngvar... öh ja Angelika och jag vred oss av skratt.

Vi hittade iallafall till Flyinge och Kyra K´s outlet där. Två par ridbyxor till priset av ett, tackar man inte nej till. Diverse tröjor och en väst fick jag också med mig hem. Så på sätt och vis kan man säga att jag sparade in resan. Kunde ju behövas för väl hemkommen åkte vi in med bilen -8000kr för att laga ACn, nja jag kör med KDCn ett tag till. Tyvärr så har även ett lager pajat i ena framhjulet och en styrled.

Ja, det är kul med gamla bilar. Men som sagt jag sparade ju lite pengar på rean....?! och kul hade vi.

Tur att det finns drulleförsäkring...

Sonen börjar skolan och har blivit väldigt mycket äldre sen innan sommarlovet. Nu duger inte mjukisbyxor längre, nähä nu ska det var skjortor och tröjor från Bastoni, jeansen ska vara exakta, skor från Lacoste....pust. Nu börjas det.
Men vi hade för första gången riktigt rolig på en shopping runda, inget gnäll om att åka hem.
 
Väl hemkommen skulle dom nya jeansen tvättas på direkten för att se hur mycket dom eventuellt krömp. Annars skulle dom fållas på direkten så dom kunde bäras till skolan dagen därpå.

Jamen släng med dom gamla i tvätten på  engång - javisst.....

Jag kommer nog aldrig att tvätta något utan att känna noggrannt i alla fickor hädanefter.

Mobiltelefon på tork


Tyvärr fick det lov att bli en ny mobil också. Men jag kan meddela att SIMkortet och minneskortet stog pall. Dock inget annat. Mamma olycklig - sonen jätteglad över sin nya balla mobil ! Tur att det finns drulleförsäkring.

Veckans träning....

..... kan summeras:
första passet - dyr som attan, 
andra passet - 25 öre på blocket eller skänkes mot bortforsling, 
tredje passet- elitauktionen göre sig icke besvär, ej till salu........

Ja, och där står vi nu med tillförsikt och mycket hopp så har jag nu börjat planerat tävlingssäsongens inledning. Vi börjar i Täby den 29 Augusti med en LA1. Sen bär det av till Söderhamn och ett meeting den 12-13 September. Där rider vi tre klasser, 2 stycken LA4 och en LB2. Sen blir det antagligen Tyresö, Väsby och Sandö, men det kommer sen.

Kräftskiva på Dalen

Traditionsenligt så bar det av till Dalen i helgen för den årliga kräftskivan. Till Dalen tar man sig som trevligast med båt, över Torsbyfjärden förbi Waxholm och Trälhavet.


Vi intar våra positioner.


Eva och Sten, värdparet bland alla värdpar, ordnar som vanligt ordentliga fester.
Därför publiseras inga bilder från själva festen. ... 
Men så här fint är det på Dalen, som hämtat ur en Elsa Beskow bok.

Dalen, ligger i sjön Garnsviken, Åkersberga.

Från Trälhavet i Saltsjön färdas man i Vikingarnas farvatten. Denna kanal med Långhundraleden  var deras färdväg mellan Östersjön och Uppsala. Det är en mycket vacker sträcka och numera kommer man upp till Brottby innan det tar stop.






Njutbart, min favorithörna                                                                   Ännu mera njutbart

Kanalen är en förbindelse mellan Garnsviken och Tunaviken av Trälhavet. Farleden, som upptogs 1825  blev därefter utvidgad och förbättrad flera gånger. Kanalen har en längd av 10,7 kilometer.  Färdvägen går genom Åkersberga och broarna ger inte mycket marginal. Vi skrapade av färgen på flaggstången.



En sluss finns, som är 30 meter lång, 7,4 meter bred och 2,1 meter djup. Man ringer Lennart och talar om att man är på väg sen kommer han och slussar. Har man tur så sitter han inte och äter middag annars får man vackert vänta.


Colibrin i väntan på att få slussa      


 Kapten                               Slussporten                                                                      

Vi hade som vanligt tur med vädret så det var bastubad och morgondopp i en varm sjö. En av dom där sköna helgerna och med en nyinköpt madrass slapp jag ryggont också. Puss, mannen för att du tänker på mig.


Nu är vi på G igen

Äntligen kan vi lägga sommarens bravader bakom oss. Hästen har blivit skodd igen och nu hade alla blödningar kommit i dagen. Kändes skönt att få svar på hältorna. Nu är vi på rätt väg med hovarna igen och jag har börjat trimma på. Red terminens första tränigspass för Ninni idag, det var faktiskt toppenbra. Casini var så duktig. 

Synd nog var vi bara någon vecka för sen för att få följa med min kära vänner till Gripen och ett meeting i dagarna tre. Dom hade dock väldigt trevligt även utan mig, bättre lycka nästa år. Men nu börjar det bli hög tid att se ut höstens tävlingar.


Misse, min älskade katt

Misse är katten med humor, som dessutom älskar att duscha i handfatet. Gillar att sova på diverse ställen.....


på bordet                 vrååål               i handukshyllan       i sängen


i blomkrukan



Puss Misse, älskar dig

Mina små börjar bli miniankor

Nu är ungarna tre veckor gamla. Dom har lärt sig rutinerna och kommer numera springande över gräsmattan när jag lockar in dom för natten. Hur gosiga som helst. Nu har dom börjat få riktiga småfjädrar och det gula i färgen börjar tyna bort och bli vitare.

415 dagar - nedräkningen startar

Nu är det bestämt och bokat, Kamelklubben satsar på Kentucky och VM 2010. Jag, Carina, Marie och Annica hitintills är det som har bestäm och bokat, klappat och klart. Förhoppningsvis får vi återse några av våra kära  HongKong vänner på plats. Nu gäller det att hålla hårt i plånboken ett år framåt -suck. Men den som väntar på något gott.......

Högsommar på altanen


Ankungarna växer

Nu har dom blivit hela två veckor gamla. Dom små liven börjar ta för sig av tillvaron, törs numera simma rätt långt från mamma och dessutom ge sig av på egen hand i dammen utan hela "ungskocken".  i början simmade alla åt samma håll i en enda klump. Dom börjar också bli lite vana att bli upplyfta och klappade.


Det här med att inte trampa i maten eller vattenskålen ... ja inte så viktigt

Dressyr-SM på Ericsberg

I söndags packade vi in oss i Nettes bil och styrde kosan mot Ericsberg i Katrineholm. Det är inte bara tävlingen Ericsberg är faktiskt värd ett besök i sig, ett mycket fint barockslott. Finalen i SM-dressyren gick av stapeln i strålande sol. Det gassade på rätt friskt där vi satt i gröngräset. Förutom få se dessa fina fina ekipage, träffade jag också kära bekanta från Kamelklubben och från  OS-resan till HongKong förra sommaren, dessutom en gammal vän som jag inte sett på ett långt tag, kul Maria.

Tinne vann ... såklart, på sin Favourit.

RSS 2.0