En höstmorgon på Ankfarmen

Vår lilla ankfamilj består numera av nio stycken fullfjädrade ankor, fyra hannar och fem honor. Frasse är kungen förstås, biter alla andra i stjärtfjädrarna vid utfordring. Ungarna som kom i juli är nästan fyra  månader nu och har blivit väldigt stora.



Ööh ursäkta, men vi letar efter fågelfröna - har du sett dom?


Varför måste du stå i maten, jag gillar inte fotsvett faktiskt.....


Den gula lilla tussen blev en fin dam i vitskrud.


Nästan fyra månader                                                                         Två dagar

Long time no seen......

Ja det är ett fasligt tjat bland vännerna så det är väl bäst man hör av sig lite. Det har hänt en hel del saker sen sist så jag vet inte riktigt vart jag ska börja, provar kronologiskt...

Clinic med Kyra
Kamelklubben och andra vänner sammanstrålade i slutet av september för att bege oss till Strömsholm för en hel dag med Kyra. Kyra var som vanligt oerhört inspirerande och rolig att lyssna till. Det var ett tiotal ekipage som visades upp med olika utbildningsnivåer. Dom felsöktes och korrigerades med Kyras fantastiska felsökningsöga.
jag kan säga att jag är oerhört inspirerad att jobba med min sits efter denna uppvisning. Jaana har gjort en sammanställning av Kyras tips på http://www.kamelklubben.se/index.asp?id=230



Träning
Vi har haft en ordentlig period av träning sen sommaren. Casini går bara bättre och bättre. Jag försöker hitta rätt i min sist och ett tempo där Casini kan vila på steget och utveckla sig. Han har alltid lite bråttom.
På listan för träning har det sett ut så här under den senaste tiden.
Kajsa träning x1
Mads träning x 2
Ninni träning varje vecka
Hanschen träning varannan vecka
Jag upplevde min livs träning förra veckan för Ninni. Vi var så himla duktiga både jag och Casini. För första gången kände jag att jag satt ordentligt i hästen och han var ordentligt framme till bettet, låg i rätt tempo hela tiden, rätt form osv ja allt var så himla härligt. Tack Ninni för att du orkar tjata... jag ska spela in ett band, sitsen, sitsen, sitsen.....

Tävling
Vi har varit ute på tre tävlingar. Det går bättre och bättre även på tävling, nu är det sällan som han sparkar bakut eller inte vill vara med på noterna. Han börjar bli ridbar och jag vågar rida lite nu även på tävling. Förutom på Sandö, när jag vaknade sjuk och inte alls var på hugget, jag red så otroligt klantigt. Men de andra två är jag väldigt nöjd med.
4 okt LA3 på Väsby 63,22% 14:e plats (en utanför strecket)
10 okt LA 3 på Sandö 58,71% 15:e plats
25 okt LA1 på Värmdö 70,53% 4:e plats

Utflykter
Till Gnesta med Carina för att hälsa på Lena och Susanne som vi träffade i HongKong. En mycket trevlig tur till Selaön utanför Strängnäs. Vi fikade, tittade på hästar lunchade och pratade, tiden gick snabbt.

Till Upprätta med Kamelklubben igen för en härlig helg i mat, hästars och champangens tecken.
Vi anlände vid lunch på lördagen och efter inkvartering av både oss och hästar samlades vi en stund för lite tjatter och en fikastund.
 

Sen var det dags, jag och Casini var första paret ut. Vi red för Siv Birgersson. Casini var jääättefin och vi jobbade på väldigt bra. När vi var nästan klara blev han helt plötsligt tvärhalt.... mycket underligt. Söndagens ridpass gick därom intet för oss, även om han var ohalt då ville jag inte chansa. Men på Måndagens veterinärbesök konstaterades detsamma, super fräsch, skönt.


Champangestop i ridhuset

Roger stod för middagen och det var inte vilken middagen som helst.
Till förrätt fick vi lax med frukter i färsk korinader ...mums
Sen fick vi supergod kyckling med en fantastisk potatissallad
Till efterrätt fick vi en smaskig panacotta.
Till allt detta kalasviner förstås. Vi åt och drack och babblade natten lång.


Sparkad häst och veterinär igen
Ja vi hade tyvärr den oturen att bli konvalecenta. Casini skulle få en ny hagkompis, tyvärr uppstod inte tyckte mellan dessa två gentlemen och Meddox fick in en klockren spark nästan rakt över bogleden. Stort hål blev det, ja veterinär igen då. Han var väldigt halt första dagen, fick inte med sig benet. Det blev smärtlindring, penecillin och fenadyne. Såret visade sig vara lite tjurig att få igång en läkning på. Men nu har det gått 10 dagar och i dag skrittade jag uppsuttet för första gången. Så snart ska det väl vara bra igen. 


Utbildning
Jag har varit på utbildning på Ulltuna SLU. En föreläsningsserie i höst/vinter om 4x2 dagar kring "Träning för hållbarhet och prestation", väldigt intressant. Föreläsare denna gång var bland andra  Lars Roepstorf, Göran Dahlin, Birigtta Essen Gustavsson, Mia Riihimäki, Ulf Hedenström och Anna Jansson
Punkter på schemat var
- Vad är hållbarhet respektive prestation
- Muskulatur - effekt av träning
- Respiration - effekt av träning
- Skelett och leder - effekt av träning
- Grunder för träning med travhästinriktning
- Cirkulationsorgan - effekt av träning
Vi tittade dessutom på hästar i rörelse och fick två nya apparater demonstrerade för oss. "Hältundersökningsmaskin", mycket intressant.
Nästa omgång går 8-9 dec, det ser jag fram emot
 



RSS 2.0